Senaste nytt på fjärrfronten kommer här:

1. Jag måste tänka på hur och när jag belönar henne. Hon ska vara stilla i belöningarna också. Kan tex göra ett omvänt lockande fram tills hon får godbiten. Nu får hon trampa lite och lyfta på ett ben osv. Fel tanke.

2. Jag vill också att hon ska tänka mer bakåt. Hon har för mycket framåttänk men samtidigt måste hon ju tänka framåt för hon ska ju flytta sig framåt – med bakbenen. Men det här kan jag nog reglera lite med hur jag serverar belöningarna också, så hon inte får dem när hon sträcker sig mot dem utan först när hon lutar sig lite bakåt.

3. Min största utmaning är onekligen sitt från ligg och ligg från sitt. Men jag borde kanske ge hunden en vettig chans och inte träna det på ett såphalt parkettgolv… Visst ligg från sitt blir ju lite hjälpt av det men sitt från ligg blir JÄTTESVÅRT. Ska prova på mattan idag.

Två filmer. En med target och sedan en utan. I den första syns det tydligt hur kort hon blir i kroppen när hon ska lägga sig från sitt.

Jag är väldigt nöjd med första delen av träningspasset i den första delen av nästa film! Så fint! Sedan fallerar det i sitt från ligg men som sagt – det kan handla en del om underlaget.

Jag ska fortsätta blanda targetträning med ingen target alls. Och så ska jag försöka variera avståndet lite, lite så fort det går. Tex i de bästa skiftena som är sitt från stå just nu kan jag nog ibland backa lite och vara längre ifrån henne.

Sedan ska jag nog damma av idéen med att bara lära henne backa krypande, som en grundfärdighet för att få mer bakåttryck i ligg från sitt. Jag började ju med det när jag började med den här träningen men släppte sedan det igen. Behöver vara lite mer kreativ och inte bara traggla på i samma hjulspår.