Nu har jag anmält Tassla till hennes första lkl 1. Debuten sker två dagar innan hon fyller ett år :) vilket innebär den 17 maj, på vår hemmaklubb i Göteborg. Jag ser verkligen otroligt mycket fram emot det här och det ska bli jätteroligt, vad som än händer.

Eller… nästan vad som än händer. Jag är alltid lite nervös för de där platsliggningarna i klass 1, men hoppas att de nya reglerna som är mycket strängare, har sållat bort folk som chansar hejvilt och som har hundar som inte är snälla mot andra hundar.

Jag har dessutom anmält oss till en tävling till kort därefter, så att jag snabbt kan göra om ettan i fall det skulle bli pannkaka. Går det bra så kommer jag istället starta tvåan då, hade jag tänkt. Det var Siv som tipsade om det där att anmäla sig till flera tävlingar samtidigt – så att man inte lägger för stor vikt vid den första. Går det inte bra så kan man bara göra om det ganska snart igen. Det var en bra tanke tycker jag.

Jag är redan lite nervös men hoppas att en stor del av min nervositet ska ha försvunnit tills starten. Jag tänker tävlingsträna massor från och med nu och det kommer att hjälpa mig. Jag är faktiskt väldigt tävlingsovan, har bara startat en handfull gånger med Dacke. Häst har jag tävlat massor med däremot men det var 20 år sedan…

Det absolut överlägset viktigaste för mig är att jag kan hjälpa Tassla till att få en bra upplevelse där hon är glad och säker hela programmet igenom. Hellre tekniska fel än attitydproblem. Underordnat detta kommer sedan att jag vill ha ett riktigt bra fritt följ. Jag tycker att det momentet är en sådan utmaning och jag skulle vilja att det var superfint och gärna en tiopoängare redan från början. Därefter vill jag att vi ska få så pass bra poäng att vi blir uppflyttade. :)

Idag kom våren och jag ser fram emot massor rolig träning fram till tävlingen. Vi firade sommartid (dvs ljus kväll) med att åka på lite träning på brukshundsklubben. Tassla gjorde sin första platsliggning med okända hundar (som jag hade kollat jättenoga innan) och det gick galant. Så nu är det bara att träna på!