Idag gick jag upp strax efter fem (jag är INTE en morgonmänniska, obs!) och var på plats på Svenska Mässan och My Dog med Tassla och några nördiga hundvänner klockan sju. Där slog vi läger vid finalringen och satte igång att träna.

Miljön var ny, underlaget nytt (och superhalkigt) men vad bekom det Lakritsråttan? Inget förstås. :)

Det vara bra att komma så tidigt för då var vi på plats före nästan alla andra och sedan, medan vi tränade, fylldes lokalen sakta men säkert med människor och hundar, hundar, hundar och därmed massor av ljud. Ljudmiljön i en sådan lokal är ju inte att leka med. Jag var hyfsat slut i huvudet när jag åkte därifrån åtta timmar senare.

Jag var otroligt nyfiken på hur Tassla skulle tackla situationen. Hon kan ju ibland reagera på höga ljud även om hon ju alltid hitintills varit med på att jobba sig igenom det läskiga och kommit ut fint på andra sidan.

Men hon var fantastisk! Jag är så kär i min lilla hund att jag pyser över av kärlek och stolthet. Hon brydde sig helt enkelt inte. Det enda jag märkte var att hon inte klarade av att hålla koncentrationen lika länge som vid ett ”vanligt” träningspass. Så efter en timmes träning i miljön märkte jag att hon var trött i huvudet och hade lite svårt att hålla koncentrationen – men hon jobbade på ändå förstås.

Vi började med gruppmoment och sedan tränade vi ingångar på plan från alla vinklar och vrår. Jag var inte så noga med detaljerna – här gällde bara att göra hela träningen till en superlustfylld upplevelse. Och det blev den!

IMG_2332
Sitt i grupp inför tomma läktare som skulle komma att fyllas. 

Apporteringen på den mattan var en intressant upplevelse där Tassla bredsladdade iväg typ en meter bakom apporten innan hon lyckades vända och ta den. Hal matta som sagt!

Efter det inledande passet hade lokalen fyllts på med massor av folk och medan hundarna pausade i burarna så satt vi och kikade på freestyle. Tassla gjorde som hon brukar på träning; rullade ihop sig i buren och sov och vilade. Jag är SÅ glad för den burträning som jag gjort från dag ett med henne. Buren är ett favoritställe där hon är trygg. Möjligen är det lite väl mycket favoritställe för hon vaktar den som en furie, host, host. Men även solen MÅSTE ju ha fläckar!!! :)

IMG_2334
Tassla gillar att bära på skedar <3 och jag tar alltid tillfället i akt att träna att hon ska hålla dem väldigt hårt (annars snor jag dem) eftersom hon har ett litet löst grepp i metallapporten.

 

Medan Tassla pausade passade jag på att mingla lite och krama lite hundvänner, så himla trevligt, och se till hur vår bok hade det. Den hade det bra; både bokförlaget Settern och Hundsystrarna hade den i sin monter där den låg och lyste gult och fint.

IMG_2333

Några timmar senare då miljön i de stora mässhallarna omvandlats till mild galenskap så hittade vi ett litet, litet hörn precis vid en ingång där vi kunde träna lite till. Vi gjorde sitt och ligg i grupp igen och vovvarna satt så fint och stilla trots att det mellan dem och oss promenerade (och sprang) människor  och hundar i olika storlekar, ett café låg bakom deras rygg och bakom våra ryggar pågick en utställning med hög speakerröst, applåder, hundskall och så vidare.

IMG_2335
Signe, Tassla, App och Lyxa sitter som stenstoder.

Därefter tränade vi lite allt möjligt i vår hörna. Jag gjorde fotgåendeträning, Z utan Z och fjärr. Jag stod förstås väldigt nära i fjärren och den blev lite vimsig stundtals men vi skulle fått poäng. ;) Sedan lekte vi massor förstås och särskilt när en liten hund i närheten ballade ur och näsan skrek i intervaller när folk passerade den. Den verkade både rädd och arg :( och det är den typen av skall som Tassla verkligen kan bli påverkad av. Det blev hon också men jag langade upp leksaken direkt och då lekte hon utan tvekan och kunde återigen jobba sig ur den negativa känslan.

IMG_2336
Det ser ju väldigt tomt ut på den här bilden men tro mig det var det INTE!

Sedan var jag så nöjd att jag åkte hem. Vi var rätt trötta båda två när vi kom hem. Jag gick rakt in i sängen och somnade på två sekunder med Tassla sovandes (hon somnade också på två röda) på kudden bredvid mig. Två timmar senare vaknade vi (fast Tassla återgick snabbt till att sova gott igen).

Vilken bra start på året! Verkligen en nyårspresent. :)