Tänk att det kan vara så svårt att stå stilla, rakt upp och ner, och sedan svänga åt höger. För att inte tala om att GÅ och sedan svänga! Tassla gör vad hon ska om om hon får rätt information men oj vad JAG tyckte det här var svårt. :0)

I början försökte jag gå för fort fram och så fort Tassla kunde stå i några sekunder stilla vid min sida så svängde jag runt och försökte belöna att hon följde efter. Men det där gick inget vidare. Hon gjorde ju så många fel då, det blev okontrollerat och svårbelönat. Så då började jag först träna att hon bara skulle stå och stå – lääänge – och sedan började jag flytta mig ett knappt kvarts varv åt gången. Väääldigt långsamt. Målet var att hon skulle få en otroligt lugn och medveten rörelse som skulle innebära att hon följde min rörelse åt höger. Några steg ut åt vänster med bakbenen och några tramp – i princip på stället eller i alla fall inte UT från mig, snarare in mot mitt högerben – med frambenen.

Två saker underlättade; tillrättaläggande av miljön genom att stå i köket och vända så nära köksskåpen att hon inte kunde svänga ut med bakdelen för mycket OCH träna framför spegeln.

Sedan gick det. Målet är ju att Tassla ska kunna flyta igenom ett helt varv – minst – lätt och ledigt. Men så fort jag ökar lite på takten i svängarna nu så kommer hon lite för långt fram och lite långt ut, det kan man se på filmen. Jag behöver alltså stanna kvar i det långsamma och kontrollerade lite till och börja med att göra de stillastående pauserna lite kortare. På filmen provar jag också att gå och sedan svänga. Jag klantar mig en del, kan man nog säga. Men lyckas till slut ganska bra.

Och detta blir i sig – förutom snygga svängar i fotgåendet – också en träning att hon ska komma in nära mig för att hitta en position i fotgåendet som är lite närmare än den som hon gärna har nu. Sådan här träning ääälskar jag, småpill och detaljer. Jag får hela tiden påminna mig om att lägga in kedjor och stimuluskontroll-träning annars kommer jag försvinna in i detaljdimman. Den är som en drog :0).

NU kommer det en halvlång film men det är för att det händer så mycket spännande ;0) och jag skrev ju faktiskt en ganska kort text, så ni har nog tid att titta på hela. :0)