Totte har haft en jättebra vecka! Han har varit pigg, arbetsglad och busig.

Och detta råkar (?) sammanfalla med vårt senaste besök hos akupunktören. När jag var där sist så pratade vi lite om hur vi ska gå vidare. Totte fick nu sin 3:e behandling. Samtidigt har han ätit kortison och sin nya mat i 3 veckor. Magen har ju varit bra sedan jag bytte foder men jag har ju hela tiden känt att han saknar energi, eller att den i alla fall är rätt låg. Så jag bad om lite nålar för mer energi :0).

Akupunktören berättade att man ska vara försiktig med att sätta nålar om hunden går på en hög dos kortison eller om man precis är i början av behandlingen. Det är nämligen så att akupunkturen sätter igång  kroppens produktion av eget kortison, det vill säga kortisol, och då kan det bli för mycket av det goda. Men eftersom Totte vid behandlingstillfället hade ätit kortison i mer än 14 dagar så kunde han ändå behandlas, för då har kroppen tydligen anpassat sig efter medicinen.

Men vi bestämde ändå att vi ska vänta med nästa behandling tills vi har trappat ut kortisonet. Dels för att tydligt kunna se effekten (nu vet jag ju inte säkert varför han är bra, vilket ju kvittar egentligen men jag vill gärna veta vad det är som funkar – för framtiden) men också för att dra nytta av att han med hjälp av en längre behandling av krotison och dietmat fått en ”paus” i inflammationen och förhoppningsvis har en högre lägstanivå när vi gör nästa behandling. Vilket i sin tur kan leda till att han blir ännu bättre. Vi får se. Akupunktören sa att vi om ungefär två till tre behandlingar borde se en förbättring. (Jag frågade nämligen hur länge vi ska hålla på innan vi ger oss.)

Samtidigt sa akupunktören att om jag märker en skillnad i hans energinivå som håller i sig ett tag och den sedan blir sämre – då kan jag ju komma igen för att få lite mer av den varan. Så vi får väl se om detta är en tillfällighet eller om han kanske kommer ha högre energi nu ett tag.

Jag glädjs hur som helst av att han just nu mår fint. Idag var vi och gick en två timmar lång promenad vid havet i Ljungskile. Det var helt underbart, trots småkallt och mulet. Totte kunde gå helt lös större delen av promenaden och kom och frågade mig massor under tiden vi gick. Vi gjorde några stopp på vägen då vi fikade och Totte fick även göra några sök, några markeringar och ett närsök. Han jobbade på jättefint.

Han sprang också väldigt mycket och förvisso känns han som sagt glad och energifylld men jag undrar om han inte också sprang en del för att hålla värmen… Cecilia var nämligen här häromdagen och gav Totte vårfrisyren. Jag blev lite förskräckt när jag såg hur smal Totte är utan päls, han såg inte klok ut, revbenen som syntes och höftben som stack ut :(. Den där dietmaten är ju även för viktkontroll, inte mycket fett där inte. Jag har i alla fall öst på med mat nu och ska fortsätta med det, jag måste få upp honom i vikt annars vågar jag inte visa oss ute.

Jag åkte och köpte två tröjor åt Toots, både för att han inte ska frysa men också för att dölja hans spinkighet, han är bedårande söt i dem :0), foto utlovas inom kort!