I dag gick vi ett fritt följ på 25 meter med fem vinklar och en halt. HELT TYST!!!

Jag tog inte fram det omvända lockandet en endaste gång utan använde mitt gamla knep med externbelöning, som ju hitintills varit det som funkat bäst när det gäller att öka längden på det fria följet.

Framgångsfaktorer idag var: Totte var väldigt pigg och taggad. Jag gjorde en bra uppvärmning: Efter att ha rastat honom och sedan lekt av honom lite överskottsenergi gjorde jag  två repetitioner i att springa rakt ut (typ rutan) sedan gjorde jag fyra repetitioner med fritt följ i olika längd. (Alltså ganska få – en framgångsfaktor i sig!) Det sista var ca 25 meter och längst. Han fick springa till sin kampleksak alla gångerna och sedan kampleka en stund. Samtliga repetitioner var han helt tyst i.

Jag tror att alla mina olika verktyg för tystträningen bidrar till en helhet av tystnad. Vissa dagar är ett verktyg antagligen bättre än ett annat.

Men det var en galet bra känsla idag! Vårt träningspass varade inte mer än 15 minuter – sedan märkte jag att lite av hans goa energi sjönk (och jag fick lite ljud) så då firade vi framgångarna med att ta en promenad istället. OCH det var överraskande att han var så taggad ändå, för hans mage är faktiskt inte i topptrim nu, tyvärr.

Jag gjorde ingen kedja idag – det fick bli det långa fria följet som var uthållighetsträningen. Annars har jag lovat mig själv att göra minst en om dagen. Fast vi gjorde även några fina förflyttningar mellan olika övningar.

Jag hade ju som mål att kunna gå 30 meter fritt följ till nästa träning med Maria, i slutet av april, så det känns ju som om att det kommer funka :O). Det räcker inte med att han fixat det någon enstaka gång när vi har en bra dag, utan då vill jag ju att det ska vara ett stabilt och säkert fotgående där han har upprepat (minst) 30 meter många gånger, helt tyst och utan att tappa engagemang. (Han tappar lite nu ibland men han hämtar upp sig själv och jag tänker INTE pilla med detaljer nu).

Men det här är en bra början får jag ju säga. :O)

PS: Och han går sju meter framförgående inomhus nu med, så även där är vi på G mot målet 10 meter… DS.