Tottes hälsa fortsätter att strula. Natten till tisdagen gick han upp fem gånger och försökte kräkas, men fick inte upp något. Redan på kvällen märkte jag att han var ovanligt stillsam och på morgonen visade han tydligt att han hade ont i magen. (Han pekade bla med nosen mot magen).

Mina hundar är fram för allt högt älskade familjemedlemmar. Att de mår bra och har en god hälsa är viktigare än all träning och alla resultat i världen. När de blir sjuka så blir jag sjuk – av oro.

Eftersom jag litar stenhårt på min magkänsla så ringde jag veterinären och fick tid några timmar senare. Totte röntgades och blev ”genomklämd” men allt verkade bra. Däremot har han gått ner ett helt kilo i vikt på fem veckor. Och detta är en hund som inte var tjock innan. Så nu ser han på tok för smal ut, det tyckte till och med veterinären. När jag upptäckte det här med vikten (vid mitt senaste veterinärbesök för två veckor sedan) så har jag dubblat hans mat. Samtidigt får han ju mycket mindre godis nuförtiden då han ju pga allergin endast får äta sin råa mat och kyckling. Jag tänkte att han tappat vikt på grund av detta.

För två veckor sedan började jag alltså ge honom dubbelt så mycket mat som innan. Men nu, två veckor senare, så har han inte gått upp ett enda gram! Detta gillade inte veterinären som började prata om infammmation i bukspottkörteln. Blodprover togs. Jag har inte fått svar än men jag orkar inte ens tänka på att det skulle vara så. Så jag har bestämt att det inte är något fel på hans bukspottskörtel, så det så.

Däremot trodde veterinären att han har gastrit, så vi fick utskrivet losec. Det har han fått varje dag denna veckan utom en dag då jag glömde ge honom. Då försökte han kräkas på natten igen.

En stilla undran: Är det vanligt med magkatarr hos hundar?!? BÅDA mina verkar ju ha det. Båda äter för övrig gärna jord. En brist på något?

Jag har i alla fall ett plus på hälsosidan att rapportera; jag har bestämt mig för att byta mat till Totte och har frågat runt lite bland folk med hundar med allergier och känsliga magar. Så nu får Totte Bravos specialfoder med lamm (rått förstås). Och hans mage ser jättefin ut! (Läs; hans avföring ser jättebra ut.) :) Så jag håller tummarna för att det kommer funka på alla sätt och vis. Det har inte lika högt proteininnehåll heller, som det förra. Tydligen kan för mycket protein ge upphov till överkänslighet/allergi.

Och både idag och i går har Totte varit jättepigg och glad på promenaderna. Idag tränade vi grundfärdigheter i jakten under större delen av promenaden; både stadga, sitt på signal och att göra lagom djupa slag åt sidorna (det vill säga jäkligt korta slag…) vid söket. Totte fick som vanligt i den här träningen söka efter sin kaninboll och det är verkligen kul att se hur fint han jobbar.

Veckan började alltså inte så himla bra men blev lite bättre. Nu hoppas jag att nästa vecka inleds med ett trevligt samtal från veterinären som säger att allt såg bra ut på blodproverna också…