Är det inte rätt tråkigt att läsa folks listor på vad de tänker ha för mål och vad de ska träna under 2011? Det är ju inte superintressant direkt. Så ni som tycker det är tråkigt kan sluta läsa nu och läsa någon roligare blogg istället ;o). Det här är mest för mig själv och för att ha vittnen på vart jag siktade :o).

Under första halvan av 2011 tänkte jag knyta ihop säcken kring rätt mycket av min träning med Totte. Jag har många grundfärdigheter och en del delmoment på plats och i vissa moment kvarstår bara några delar så kan jag sätta ihop det. Detta är mina mål tom juni 2011:

Apportering: Där har jag kvar att jobba på snabba gripanden och fart in och sedan kedja momentet så är det klart.

Ingångar: Mer precisa ingångar med större kontroll över bakdelen, nu går det fruktansvärt fort men är inte så exakt.

Fritt följ: Position, längd, svängar, allt mao… är i gång med allt men behöver finslipa.  Ska kunna gå ett fritt följ motsvarande klass II i juni.

Fjärrdirigering: Frivilliga förflyttningar mellan samtliga positioner (sitt ligg stå). Samtliga klara i juni.

Platsliggning: Börja träna på andra platser och med andra hundar. Ska kunna ligga i fyra minuter på annan plats med andra hundar i juni.

Inkallning: Träna ingångar från längre håll och med fart och fortsätta att underhålla fart. (Har bra fart redan.)

Sitt under gång: Frivilliga både framför och vid sidan. Under stimuluskontroll i juni.

Ligg under gång: Frivilliga både framför och vid sidan. Under stimuluskontroll i juni.

Stå under gång: Frivilliga både framför och vid sidan. Under stimuluskontroll i juni.

Inkallning med ställande: Jobba vidare med att få fram frivilliga ställanden på avstånd. Stimuluskontroll i juni.

Rutan: Börja lära in rutan. Ha ett stående i rutan i juni (på kommando).

Framförgående: Lära in alla delarna. Redo att påbörja kedjning i juni.

Hopp: Köpa ett hinder och börja träna in hoppet. Stimuluskontroll på hopp i juni.

Luktdiskriminering: Gå över till pinnar och börja lyfta rätt pinne. Öka avståndet. Kedja i juni.

Få till en tandvisning.

Tävlingsträning. Gärna varje gång jag tränar ihop med andra. Fokusera på att hitta en riktigt bra attityd samt träna förflyttningar och att kunna vänta.

Spårträning. Det är så tråkigt att lägga spår själv… Men ett i veckan vill jag få till så fort det är lite drägligare att vara utomhus.

Jag ska också fortsätta den träning som jag gjort de senaste månaderna som handlar om stimuluskontroll. Totte behöver bli bättre på att lyssna på och förstå vilka ord jag säger. Vi tränar nu detta lite nästan varje pass. Jag är rädd för att fastna i frivillighetsfällan eftersom jag tycker det är så vansinnig kul med frivilliga beteenden. Viktigt att ha med kommandoträning parallellt.

Med Dacke blir det nog mindre målinriktad träning. Han vill alltid vara med och träna så träning blir det. I april fyller han tio år och jag vill inte riskera några allvarliga skador och musklerna går upp och ner, i och för sig så har han varit väldigt bra ett tag nu… Om allt känns 100 så kanske vi gör några starter, vi får se.

Det var det. Nu ska vi bara vara friska också annars blir det inget av detta.

:o)