I går anmälde jag mig och Totte till en kortkurs i friskvårdsmassage. Det är nämligen min favoritterapeut Annika Falkenberg som håller i kursen. Det är Annika som har behandlat Dacke de senaste tre åren och vi har mycket att tacka henne för. Jag har försökt med allt möjligt för att lindra de muskelproblem som Dacke får men Annikas behandlingar är det enda som har hjälpt.

Dackes kropp kan jag ganska bra, jag upptäcker direkt om något är konstigt. Men Tottes däremot, vet jag inte hur den funkar.

För ett tag sedan så tyckte jag att han sprang lite konstigt, jag kan inte säga vad det är men han struttar liksom med bakbenen i galoppen och de är dessutom är väldigt brett isär. Annika tittade bara på honom i några minuter och visade sedan att hans muskler på insidan av låren på bakbenen är väldigt korta och spända. Det i sin tur gör att hans knän pekar utåt, de ska peka rätt fram. Det påverkar också hans ryggslut som sluttar ner från korsryggen istället för att vara rakt fram till svansen, där ryggen tar slut. Och det vet vi ju att om bakbenen konstiga så påverkar det också frambenen…

Nu är ju Totte så ung och relativt oförstörd så det här går att förbättra med lite lätta gymnastiskaövningar och massage. Men jag vill bli bättre på Tottes kropp så jag anmälde mig till den här lilla kursen den 5 december som är mellan 10-13. Jag tror det finns platser kvar om det är någon som är intresserad! Den hålls på Djurkliniken i Kållered.

Här kan du läsa mer om kursen och hur du anmäler dig.