Jag har en önskan: En brukshundklubb som grundar all sin kursverksamhet på ”klickertänket”, en klubb som har vett att ta vara på den forskning och de erfarenheter som finns kring hundar och hundträning men som samtidigt vågar prova nytt och därmed vara med och leda utvecklingen av bra, sund, rolig, effektiv hundträning där hunden och människan har roligt tillsammans.

På den här klubben förekommer inte några ”ta tag i din hund”, ingen skulle drömma om att ”trycka till den”, ”dominera den”, rycka i den eller att efter att alla bra idéer tagit slut känna sig tvingad att ta till våldsamma metoder i träningen.

Finns en sådan klubb i Sverige så skulle jag vilja bli medlem, även om jag på grund av avståndet aldrig kommer kunna träna där. Som det är just nu är jag så less på dessa kontraproduktiva ankdammar som jag hittills stött på att jag vill kräkas.

Amen.