…då kan man passa på att testa hur färdiga olika moment är och se dem bryta samman totalt utan att man själv bryter samman totalt ;-D.

Dagens tävlingsträning med Dacke bjöd på en fin linförighet (möjligen lite väl överladdad) och en ruta som inte fungerade och ett framförgående som blev ett bananframfögående utan att stanna på kommando.

Rutan verkade han inte se alls. Han sprang mot den men vände ungefär mellan två och fem meter innan upp mot mig och stannade. När  han inte fick någon utdelning för det så provade han att flytta sig åt lite olika håll – men aldrig in i rutan ;-). Det såg ut som han sa ungefär: ”Här kanske? Nähä inte det. Men här då? Eller här?”

Undrar om det var ett sätt att testa en genväg till belöning? Hur som helst så misslyckades jag uppenbarligen fatalt med att generalisera rutan till en plats med så mycket störningar. Så nu är det bara att slänga in koner och hund i bilen och köra dem till många olika platser.

Framförgåendet har jag passat på att träna lite sena kvällspromenader i Slottskogen på sistone. Och då är det framför allt kommandoträning jag pysslat med. Funkat ganska bra. Så detta var ett test om kommandot höll men det kan man lugnt säga att det inte gjorde…

Dels gick han inte rakt utan i en böj (bananen!) och sedan verkade han lite tveksam om vad kommandot betydde så han vinglade fram. Han stannade inte på kommando heller. Totalbryt med andra ord.

När jag provade utanför planen efter vårt misslyckade försök så var framförgåendet jättefint. Långt, rakt och godkänt stannande. Spännande ;-).

Hela tiden i dag hade Dacke dock en fin attityd och tycktes ha kul och stannade hos mig och jobbade på trots kanindoft överallt, stark blåst och pipleksaker som kastades en bit bort. Det är värt SÅ mycket!

Men; så otroligt skönt att de här bryten hände på träning och inte på riktig tävling! Mängdträning och generalisering står på schemat nu och ett tag framöver. Det är bara att träna på!