Idag har vi tävlingstränat igen, det ser ut att bli en i veckan minst fram till tävlingen som är i mitten på september. Gött!

Jag har tagit ut två grejer från filmen; först rutan och dirigeringsapporteringen, sedan en film på dagens fotgående.

Tassla hade jättefin fart till rutankonen och jag ångrade att jag inte belönade den. Även till rutan var farten bra trots att hon inte riktigt hade sett rutan innan hon började springa. Däremot vände hon fel i rutan. Mitt ”nu” betyder sväng åt vänster. Men hon verkade lite tveksam precis när hon kom in i rutan och då dras hon gärna åt det hållet jag står på. NOTE to self: Jag behöver värdeladda rutan mycket mer. Kommer hon in i  den med tryck blir svängen oftare rätt. Farten ut ur rutan och inbromsningen vid min sida var fin, men halten var lite konstig, hon hamnade bakom.

Att göra dirigeringen direkt efter rutan verkade först förvirra lite men Tassla löser ju faktiskt uppgiften även om hon tar en omväg. ;) Sedan siktar hon fel och tror att jag är filmaren, haha.

När det gäller fotgåendet så är detta nog det bästa vi gjort på en tävlingsträning. Jag är SÅ nöjd. Sedan ska såklart högersvängarna bli bättre, halterna också, allting kan bli lite tightare, hon ska så klart sitta ner i halterna i stegförflyttningarna men KÄNSLAN är fin-fin! Flera riktigt fina vänstersvängar, bra tempo i språng marsch (så hon flyter fram i trav), snyggt sakta gående och bra, jämnt tempo i vanlig marsch.

Saker som inte funkade idag var Z:ats första skifte (när det låg allra sist i programmet), i vittringen kom det väldigt överraskande lite plock i två pinnar men hon tog så klart rätt, dock tappade hon den inför att jag skulle ta den. Inkallningen är det fin fart i nu, och hon kunde göra avslutet utan att stanna själv ;) men ställandena är för långsamma. Hon hinner flytta sig alldeles för många gånger sin egen längd efter konen.

Idag gjorde jag bara två skiften i fjärren, jag vågar inte ta ut läggandena i denna situationen innan vi jobbat på att få dem mer raka. De två – stå och sitt, gick fint.

Annars är jag som vanligt nöjd med våra förflyttningar och ingångar på plan, vi har verkligen jobbat på dem och det har gett resutlat.

Så nu vet jag vad som behöver tränas!