Nu är det snart fem månader sedan vi övergav fjärr med låsta bakben och började träna fjärr med låsta framben istället. Det har böljat fram och åter och ett tag drogs vi med att Trasslet blev lite låg under träningen och bara lade sig platt och inte ville fortsätta alternativt såg väldigt tveksam ut och inte ville röra sig riktigt.

Jag har peppat med roliga belöningar, kast av godis och även lek ibland, och tränat på kort avstånd så att hon får lyckas massor. (Det är ju verkligen en balans det där med att peppa och ändå behålla ett lugn i förflyttningarna så det inte blir felaktiga flytt med fel ben). Nu verkar vi ha kommit över den där osäkerheten och jag kan flytta ut mig på långt avstånd någon gång varje pass. Fortfarande belönar jag jätteofta och peppigt och ibland förstärker jag bara med rösten och gör fler skifte i rad. Jag varierar helt enkel mycket och så fort hon klarat något svårt så gör jag en enkel repetition efteråt.

Så här ser det ut just nu: