Ok. Kvällens träning av låsta framben hade två fokus:

1. Få in mycket mer LUUUUGN i hela träningen och i rörelserna.

2. Ha stilla framtassar, vad som än krävs.

Nummer ett lyckades jag i stort sett med, det blev lugnare, förutom ett litet släpp i mitten då jag konstant avbröt Tassla för att hon inte alls lyckades hålla kriterie 2.

Tasslas pass blev faktiskt helt okej på slutet. Jag vill inte att hon ska lyfta det där förbannade vänstra frambenet så jag gjorde vad som krävdes för att hon inte skulle göra det. Och det var typ att putta henne bakåt med handen precis vid hennes nos. Jag gör hellre så så kanske muskelminnet kan minnas att denna rörelse är faktiskt möjligt.

Totte hade ett blandat pass. Vissa rörelser var så fina! Men han har en massa grundgrejer som inte är på plats – att inte slå med tassarna på min hand när jag sträcker fram den tex. Han förstår inte heller helt konceptet med omvänt lockande, dvs att vara helt stilla då. Och han kastar sig över min hand så fort den närmar sig hans nos. Så jag behöver nog träna lite grund-grundfärdigheter för att göra det lättare. Det gör jag så gärna så!

Här kommer ett litet ihopklipp av kvällens pass, men med lite längre sekvenser så man kan följa lite mer vad som faktiskt händer efter en stund. Eventuellt är detta lika upphetsande som att titta på när målarfärg torkar, men för all del – du måste ju inte titta. ;)

 

Ja jag behöver få in ännu mer lugn och jag behöver se till att rörelsen när de ska sätta sig upp blir mindre rörig. Och så behöver jag – tada – hålla på kriterierna ännu mer.