Lite svårt just nu med bloggämnen. Blir trist i längden att bara skriva/läsa om Tottes ohälsa. Men i morgon kommer Maria Brandel hit för ytterligare en tvådagars kurs för det träningsgäng som samlades för första gången i slutet av februari. Och då ska jag blogga lite om det, så ni har något att se fram emot. :o)

Totte ska naturligtvis inte vara med.

Häromdagen räknade jag ut att de senaste 60 dagarna har Totte varit bra i magen i 10. Alltså 50 dagar med lös avföring. Det är ju bedrövligt. Jag har hållt kvar i samma foder eftersom det ju funkade så bra INNAN han svalde ner den där armen men häromdagen så tänkte jag att nu måste jag göra något radikalt. Så jag slutade tvärt och gav istället Hills w/d på burk. Efter två måltider var avföringen perfekt och är så fortfarande…

Nu är det ju inte en långsiktigt lösning men just nu gäller bara att hitta en högre lägsta nivå. Häromdagen beställde jag kaninmage så det verkar luta åt att det blir det sen.

Jag får ju nu också en del historier berättade för mig, om andra som har kolithundar. En gemensam faktor är tyvärr att man är utelämnad till expertis som kanske inte är så bra på det här med näringslära eller som inte har något helhetstänkande alls Det är verkligen svårt. Jag kan inte så mycket om sjukdomar och inte heller om näringslära men jag måste ändå vara den som hela tiden väljer väg – ska jag lyssna på henne eller honom eller båda eller ingen av dem? Puh.

Behandling av tarminflammationer på hundar är inte så beforskat, av naturliga skäl. Man gör sällan en koloskopi på en hund som verkar ha blivit frisk för att se om tarmen inte längre är inflammerad. Jag får bara följa min intuition – känna efter vad som känns rätt just nu samt lyssna mycket på hur andra gjort och dra egna slutsatser utifrån det. Det är sannerligen inte lätt!