Idag har Diesel flyttat in för en tid och vi rivstartade träningen inför tävlingen om snart tre veckor. Hon är ju för rolig, att jobba med – denna entusiasm! – men ibland kanske man skulle önska liiite mer eftertänksamhet. ;) Men det är bara att anpassa träningen efter detta förstås! När det krävs mycket ”tänk” så är det lugna och korta pass med tydliga ramar.

Som i vittringen. Den ska vi nog få ordning på, men vi behöver hitta lite lugn och fokus på att använda näsan – inte bara nosmarkera första bästa pinne …

I fjärren är hon en löjlig naturbegåvning när det gäller skiftena stå från sitt och sitt från stå. Jag har inte ens använt target men efter ETT träningspass så gör hon rörelserna i princip felfritt när jag sitter framför henne och lockar lite. Nu får jag sluta säga att det verkar vara sådana svåra skiften – för både Tassla, Totte och Diesel har haft jättelätt för dem.

Men liksom Totte så tyckte Diesel att det var svårt att fälla sig bakåt från stå. Tills jag kom på att hon kan buga sig och då var det som att hon tänkte ”aha var det det här du menade”. :)

Men jag kommer ju såklart att få äta upp att jag ska göra om hennes fjärr på tre veckor HAHAHA och sedan tävla med den! Puh! Hur tänkte jag där? Ja, ja, det får bli en kampanj för att rädda femman tror jag … :)

Men jag älskar utmaningar även om de är knäppa så jag tänker köra som om att detta ska gå hur bra som helst. Så får vi se var vi hamnar …