Är du spanielägare och nyfiken på det här med spanieljakt? Eller har du kommit igång med grunderna och vill komma vidare? Kanske vill du bara lära dig mer om den aktivitet som din hund är ”gjord för” eller så vill du starta på jaktprov?

Då är sommaren räddad! Välkommen på sommarläger för spaniel den 12 juli till den 14 juli med Catharina Fahlberg och Lena Gunnarsson.

Du kan anmäla dig till antingen nybörjarkursen eller fortsättningskursen. Vi tar emot sex ekipage i varje grupp. Viss teoretisk undervisning kommer att ske i helgrupp men allra mest kommer grupperna jobba var för sig. Catharina och Lena kommer att turas om att undervisa båda grupperna som alltså går parallellt.

Nybörjarkursen: Detta är kursen för dig som inte kan så mycket om spanieljakten. Du vill lära dig mer om den här roliga aktiviteten och kanske planerar du för att starta på jaktprov. Vi går igenom vad söket innebär, tränar på pipans alla signaler, arbetar med grunden i apporteringens alla delar och påbörjar grunderna i uppflogsträningen (ej på levande vilt). När kursen är slut ska du känna att du har en plan för hur du ska kunna träna vidare för att få alla delarna inom spanieljakten på plats.

Fortsättningskursen: Detta är kursen för dig som har kommit en liten bit på väg i spanielträningen. Du har till exempel kommit vidare en bit i träningen av pipans alla signaler. I den här kursen kommer vi lägga lite extra vikt på apporteringsarbetet. Vi kommer även att kika närmare på vad du och din hund behöver kunna för att kunna göra ett vattenprov. Vi går igenom hur du kan träna uppflogssituationer med lite fantasi och kreativitet (utan att ha tillgång till egen mark och vilt) och hur du kan utveckla arbetet med dolda markeringar. Dessutom arbetar vi med att lära hunden (och föraren) att öka uthållighet och koncentration i söket. Vi kommer även nosa lite på parsläppet.

I båda grupperna kommer lugn och ro samt stadga tränas under hela kursen. Vi fokuserar på att du och din hund ska få riktigt fina grunder och bli ett sammansvetsat team som har roligt ihop.

I samband med middagen på fredags- och lördagskvällen kommer vi bjuda in till trevlig samvaro med korta föreläsningar och problemlösningsutmaningar med fokus på spanieljaktträning och klickertänk.

På den här kursen får du lära dig vad det innebär i praktiken att ha ett klickertänk i din träning. Vi arbetar med positiv förstärkning och bygger upp övningarna i små delar så att hunden ska lyckas – så att vi kan belöna den för rätt beteende. Många av våra övningar börjar vi i leken och vi belönar ofta och gärna med lek.  På våra kurser får du lära dig hur roligt och användbart det kan vara.

Som förkunskaper till båda kurserna rekommenderar vi dig att läsa boken Apportering till vardag och fest. En del av kursernas innehåll hämtas från boken och där kan du också läsa lite mer om tänket bakom träningssättet.

VAR? Kursen äger rum i det natursköna Jälluntofta, Unnaryd i Halland (drygt 7 mil nordost om Halmstad) där vi har tillgång till både ängs- och skogsmark samt vatten.

NÄR? Kursen pågår i tre dagar. Den börjar fredagen den 12 juli klockan 10.00 och slutar söndagen den 14 juli klockan 15.00.

HUR? Tre frukostar, tre enklare mackluncher och två middagar ingår. Logi ingår på sovloft. Hundarna får också bo inne.  Det finns möjlighet att ställa upp husbil/vagn eller tält för den som önskar, utan extra kostnad.

KOSTNAD: 4 500 ink moms per ekipage. I priset ingår logi och mat enligt beskrivning ovan.

ANMÄLAN: Anmälan är bindande. Du får en faktura på kostnaden som ska vara betald senast den 5 juni.

Sista anmälningsdag är den 1 juni.

Först till kvarn gäller. För vidare anmälningsregler se anmälningsformuläret:
Anmälan gör du här.

FRÅGOR? Kontakta Lena på lena@apporteringtillvardagochfest.se
eller ring Catta på telefon: 070 – 6685411

 OM INSTRUKTÖRERNA:

Catharina Fahlberg har gått jakt och startat på jaktprov med både retriever och spaniel. Tidigare arbetade hon heltid som instruktör på Hundens Hus i Göteborg där hon bland annat arbetade som lärare för instruktörsutbildningen och terapihundutbildningen. Hon arbetade dessutom som assistent på  problemhundutbildningen. Catharina har genom åren jobbat med många så kallade problemhundar och har också ett utvecklat tänk kring att skapa lugn och ro även kring den arbetande hunden. Du kan läsa mer om Catharina på: www.hundisamarbete.se

Lena Gunnarsson är utbildad instruktör på Canis hundskola där all undervisning sker med klickertänk. Hon har under flera år drivit Canis avdelning Göteborg och Kungsbacka där hon bland annat hållit valpkurser, inkallningskurser, tävlingslydnadskurser och klickertränarkurser. Lena har just nu två cocker spaniels, varav en jaktcocker. Tillsammans med Elsa Blomster har hon skrivit boken Apportering till vardag och fest som handlar om grundläggande jaktapportering med klickertänk. Du kan läsa mer om och följa Lenas träning kan på www.apporteringtillvardagochfest.se samt klickersmart.se där hon bloggar om sin träning inför jaktprov och lydnadstävling.