Ok, snart dags för ”riktig” tävlingsträning arrangerad av Göteborgs hundarena (på fredag). Det ska bli SÅ kul! Och jag kommer garanterat bli lite nervös så det blir verkligen tävlingsträning. :)

Nu har jag en lite modifierad plan för hur jag tänkte ta mig igenom det här tillfället med syftet att ge Tassla en rolig upplevelse som gör henne pepp och glad inför situationen. Samtidigt så ska jag också testa lite hur mycket tävlingsmässiga belöningar jag kan ha, tänkte jag.

1. Jag går in på plan, med Tassla i koppel, i ett fotgående. Strax innan vi kommer fram till tävlingsledaren tänkte jag börja leka och vi leker sista biten fram.  Där förklarar jag att jag kommer leka en del av passet och att hen bara ska fortsätta kommendera som om jag inte gör det ;).
2. Sedan börjar vi linförigheten. Känns det bra och Tassla är ”på” så går jag hela momentet till slut och belönar efteråt. Känner jag att hon inte riktigt håller kommer jag belöna så fort jag får chansen, tex för att hon rättar sig när jag tar ett steg åt höger eller i en sväng då hon går tight.
3. I belöningen  efter fria följet kommenderar jag ett snabbt ligg och belönar det.
4. Sedan gör vi läggande under gång (med dubbelkommando om det behövs) hela momentet + tävlingsmässig belöning och sedan förflyttning till inkallning.
5. Där går jag ifrån kallar in och låter henne göra en ingång innan jag belönar med lek.
6. I leken kommenderar jag – och belönar – för ett stå.
7. Därefter gör vi hela stå under gång (med dubbelkommando om det behövs). Tävlingsmässig belöning.
8. Vi gör hela apporteringen. Tävlingsmässig belöning.
9. Vi gör hopp över hinder inklusive ingång. Därefter ska hon få sin mega mega belöning – den blåa stora bollen som hon blir helt tokigt glad av.
10. Massor lek hela vägen ut och utanför plan!

Viktigast för mig denna gång blir att ha en plan B för varje moment om det inte går som jag tänkt först. Och det tycker jag att jag har nu, så det känns lugnt och bra.