Jag tänker ofta, när jag tränar lydnad, att jag verkligen har nytta av jaktträningen. Till exempel när det gäller dirigeringen. Det började jag ju supertidigt med i jakten så när det väl var dags att dirigera i lydnaden så var det ju inte så svårt.

Men ännu mer har jag nog nytta av lydnadsträningen i jakten. Tassla är otroligt följsam och lyhörd. Visserligen har nog väldigt fina gener :) men att jag har lekt massor, utvecklat många olika slags belöningar och överhuvudtaget gjort det toppen att följa mig och vara med mig har definitivt hjälpt mig i jakten.

Jag tror dessutom att jag skulle ha nytta av att också blanda in agility i min träning. Det hade till exempel kunnat gynna fart, snabba reaktioner och självförtroende och mod. Något som alltid är rätt i lydnaden.

Tyvärr har ju dygnet bara 24 timmar och Totte måste också få sin träning, så till agility har vi inte kommit än, Tassla och jag. Men jag hoppas vi kan göra det en dag!

Förutom att det alltså stärker min hund så tror jag att även jag blir en bättre tränare av att hålla på med olika hundsporter. Jag blir mer kreativ och påhittig.

Just nu är jag dock lite deppig när det gäller jaktträningen. Det är så svårt att komma vidare när man har spaniel och inte har tillgång till marker där man kan stöta fågel. Och det har inte jag. Jag bor i fel del av landet och har inte rätt kontakter.

På pluskontot får jag väl sätta att jag har en hund som är väääldigt grundtränad. ;)

Och på tal om det så ska jag och Elsa hålla en onlinegrundkurs i jaktapportering som utgår från vår bok Apportering till vardag och fest. Alla fågelhundsägare som vill vidga sina vyer kan kika här!

jakttraning_23