Efter en härlig dag hos en väninna i Danmark, där vi båda hade jublat över hur trygg och lugn Tassla (som ju är lätt neurotisk och inte gillar andra hundar) blivit i hennes flock av fyra hundar, kom så Quling.

Det ombyte i humör som skedde hos Tassla borde vi ha fångat på film … Det gick på två sekunder. Från  glad, tillitsfull och trygg till sur som en citron och helt stel. Valpar är äckliga och bör hålla sig på avstånd. Punkt slut.

Jag vill ju förstås att mina hundar ska gilla varandra och funka ihop och tack o lov för at Tassla har en sådan stor lekfullhet – för där är nyckeln till hennes hjärta. Hon försöker ofta få igång Totte i lek och han ställer upp emellanåt men hon skulle nog gärna vilja leka mer.

Kanske, kanske har hon fått en lekkompis nu ändå? Detta hände efter ett dygns massivt surande från den lilla svarta:

Hon fortsätter att hålla honom kort inomhus och vaktar en del om han kommer för nära, men han är så otroligt lyhörd att hon behöver inte överdriva. Så det ska nog bli bra det här. :)