Alltså. Just nu kliar sig båda mina hundar OCH även jag.

De senaste åtta månaderna har jag trappat ner Tottes kortison i mikroskopiska steg. Magen verkar hålla för det men sakta men säkert har hans kliande kommit åter… Vi har gått från 4 mg per dag till att nu vara nere på 1 mg varannan dag.

Totte har sedan en längre tid fått lite av Tasslas mat i sin tråkmat (Hills w/d på burk) eftersom w/d inte har gett honom någon vidare energi. Så fort jag la på lite av Tasslas vom og hundemat så fick han mycket mer energi. Men den fick jag ta bort för någon månad sedan då han kliade sig rent förskräckligt. Kliet minskade också efter det. Men sedan har jag minskat kortisonet ännu mer och då har kliet ökat igen…

Puh. Det har varit ett andningshål att slippa magproblem och kliande. Nu håller ju magen än så länge men grundproblemet är ju inte löst tyvärr. Jag ser verkligen inte fram emot att ge mig in i det där igen. Det finns inga enkla svar och jag famlar.

De senaste två veckorna har Tassla börjat klia sig mycket mer än tidigare. Hon har i perioder haft ett lågintensivt kli men jag har kunnat påverka det med bla kalk och fett, hitintills.

Och de senaste två dagarna har JAG börjat klia mig massor! Vad ÄR detta???

Jag tror jag ska ta mig till läkaren i morgon och hundarna till veterinären, kan vi ha fått någon slags ohyra – förutom det här med Tottes grundproblem då alltså?