I drygt ett år nu har jag haft den fantastiska möjligheten att jobba med ett otroligt spännande projekt: Att vara redaktör för nyutgåvan för Maria Brandels bok ”Från valp till stjärna”.

Vi har varit ett litet team bestående av Maria, en av mina bästa träningskompisar Jenny Nyberg och jag själv som har omstrukturerat, strukit, lagt till, förtydligat och skrivit om hela den gamla boken som alltså nu kommer ut i ny tappning – och ny förpackning.

Dessutom är det Elsa Blomsters och mitt förlag Klickerförlaget i Göteborg AB som har fått den stora äran att ge ut boken!

Det har varit ett spännande, utvecklande, roligt och svettigt arbete som nu har lett fram till en bok som jag är så stolt och glad över att få ha arbetat med! Målet med arbetet har varit att göra en bok som ska vara tydlig, lätt att följa och kännas lätt att läsa, som ger träningslust och inspiration till alla hundträningsintresserade människor där ute!

Vi har velat förvalta Marias otroliga kunskapsbredd, hennes fantastiska erfarenhet som inte bara handlar om hur hon många medaljer hon kan skramla med hitintills i sin hundsportskarriär – vilket är MÅNGA – utan som lika mycket handlar om alla de ekipage som hon mött i sin roll som instruktör. Människan verkar nästan ha svar på allt! ;) Och ändå är hon ödmjukheten personifierad. DET är verkligen en supersympatisk kombination.

Helt nytt i boken är att vi har gjort en studieplan med åtta lektioner att följa. Är man instruktör kan man använda boken som kursbok och helt eller delvis följa studieplanen men den kan lika väl användas av ett gäng träningskompisar eller för den enskilde hundtränaren som vill ha hjälp med strukturen.

Glada amatörfotografer (23 olika personer!) har generöst bidragit med fina foton i boken som fått ett helt nytt utseende genom Ludvig, mina hundars husse, som jobbar med grafisk design. Det går att provläsa och provkika på några kapitel för den som är nyfiken på det här: http://mariabrandel.se/produkt/fran-valp-till-stjarna-nyutgava/ (tryck sedan på ”provläs” som står under priset, så öppnas en pdf).

Det här är inte min bok men efter att har arbetat med den så grundligt som jag och Jenny gjort så känner vi nog båda att vi åtminstone är gudföräldrar till den! :) Känslan ligger väldigt nära den känsla som Elsa och jag hade när vi gav ut vår först bok – den bok som vi också är författare till ”Apportering till vardag och fest”. Vi är förväntansfulla och stolta!

De som har fått läsa ”Från valp till stjärna” under arbetets gång – har varit väldigt positiva (bästa kommentarerna hitintills har varit ”detta måste bli en bibel för alla lydnadsträningsintresserade” eller ”det här måste vara den bästa boken om grundträning som skrivits”) och nu är jag SÅ nyfiken på att få höra hur den tas emot av ”alla andra”. I dagarna har den skickats på tryck och om allt går som det ska så ges den ut i samma vecka som SM i lydnad – i mitten på juni.

Det går att förhandsboka den på Marias hemsida: www.mariabrandel.se

Bara så ni vet. :)