Idag samlades alla Snillena för första gången på länge – så härligt att träffas och gott att se hur allting utvecklas.

Jag tog med mig både Totte och Tassla och bestämde mig för att sänka mina ambitioner på träningen och försöka klara av att ha med en stundtals ylande Totte. Det är svårt. Det är även svårt för han drar igång Tassla också. Om de båda ligger i sina burar och jag är ute på planen och assisterar ett annat Snille så yyyyyylar de som om de är döende. Inte jättebra träning för Tassla som normalt brukar sova eller vila när hon väntar på sin tur …

IMG_2784

Nåväl, med tanke på denna kraftiga störning är jag nöjd med hur jag ändå fick till både det ena och det andra. På slutet fick Totte ligga i bilen med ett ben (hoppas hans mage håller för alla ben han har fått idag …) så kunde jag få lite kvalitet i träningen med Tassla.

Annars gick det så här:

  • Jag är SÅ nöjd med hoppapporten nu! Hon griper bra, tuggar inte (tar bara om) och hoppar fast apporten hamnar jättesnett (jag kastar de flesta snett med vilje). Jag älskar när kampanjerna lyckas!!!
  • Även inkallning med ställande kändes bättre idag. Bäst går det just nu om jag kör ”runda” och har leksaken vid konen, stannar henne typ var tredje skick och låter henne vända tillbaks till leksaken. Parallellt har jag börjat träna in hoppstå på en target, återkommer till det, är bara i början av den träningen.
  • Vittringen har också börjat bli bättre! Jag gjorde tre repetitioner. Den första repetitionen gick hon precis över den pinne med doft och hann fram till nästa pinne innan hon vände åter och tog rätt. Den andra gjorde hon perfekt – hon tog rätt direkt! Den tredje gick hon över pinnen helt en gång, letade hela raden ut och vände sedan åter och tog rätt. Det går åt rätt håll, helt klart.
  • Jag fick också till lite fjärrdirigering. Det regnade mer än halva träningen idag, det var bra, så vi kunde träna på en massa grejer i blött gräs. Lätt som en plätt tycker Tassla! Och uppenbarligen går det utmärkt att göra fjärren i vått gräs också:

Men dagens viktigaste träning var fotgåendet. Jag försöker använda Snillena varje gång vi ses, till att få hjälp med det. En får klicka och en filma så går jag och Tassla. Tanken är att jag ska kunna gå hyfsat ”normalt” och inte luta mig allt för mycket ner mot henne för att se vad hon gör samtidigt som vi tränar på sådant som vi har svårt för. Sedan en tid tillbaka tränar vi högersvängar.

Alltså. Hur kan det var så svårt att gå och svänga??? Nåväl, jag fick bra hjälp och bra input idag. Vi provade lite olika grejer och bäst blev det när jag började gå i serpentiner och Åsa kunde klicka för små rörelser åt höger.

Det här är verkligen den moment som utmanar mig mest. Jag tycker det är jättesvårt. Jag tycker att vi är så långt ifrån min idelabild av det. MEN det har ju hänt MASSOR, det är viktigt att komma ihåg. Det går framåt men det går inte så snabbt och det uppstår hela tiden nya saker som behöver arbetas med. Här kommer ett litet hopklipp på vad vi gjorde idag. Det är så bra med film. Till exempel så måste jag passa mig för att hon går och kikar på min hand(!) när jag har godis i den. Det blir till att inte ha godis i den eller lära henne att inte titta på den trots godis …

Totte fick göra en liten kedja med tävlingsmässiga belöningar, träna på apportering, hopp över hinder och ingångar. Han var väldigt störd av situationen och ljudade i alla moment men valde trots det att stanna hos mig och träna (hurra!). Det är nog tyvärr så att om jag ska få lite kvalitet i träningen så kan jag inte ha med båda i en sådan här svår miljö. Jag åker ibland på udda tider och tränar på klubben och tar då med båda. Då är jag oftast själv. Det brukar går rätt bra, Totte är inte tyst men han är i alla fall tyst i momenten. Det är helt enkelt så det ser ut just nu. Jag är glad att han vill träna och att träningen går framåt, så får vi se hur det blir med resten!

IMG_2791

NU ska jag fundera ut några nya kampanjer åt Tassla. Jag tänker fortsätta med mina tidigare men det är  inkallningen som behöver mest just nu, de andra kan jag dra ner lite på till förmån för några nya. Ska bli kul att klura på. Ett tips är att det blir något med detaljer i fotgåendet. :)