Jag har en handfull personer som jag tränar väldigt ofta med. Det är egentligen två gäng men nu har jag några gånger lyckats sammanföra dem vilket ju känns fantastiskt för mig: Alla mina favoriter i samma träningspass! :)

Och sedan har jag en massa andra trevliga träningskompisar som jag träffar då och då. Ibland träffar jag en, ibland två och ibland flera. Ibland tillkommer någon ny och ibland går det något år mellan jag träffar vissa. Det är nyttigt och roligt och givande.

Förra sommaren fick en kompis snilleblixten att vi skulle bilda en liten träningsgrupp som skulle ut och tävla ihop. Vi hade sett ett väldigt roligt initiativ som tagits av Jenny Wibäck: Lydnadsslaget. Tanken bakom är att denna individuella sport ska bli lite mer som en lagsport, med allt av gott som det kan innebära. Det verkar tyvärr inte vara någon anstormning till den här idén men jag kan rekommendera den här tanken hur som helst!

Åsa, Anette, AnnaKarin och jag bildade ett lag med våra hundar Mio, Eston (och Malte), Perry (och Bacillen som maskot) och Tassla (och Totte som maskot). Vi låg ungefär på samma nivå (vi startade klass ett och två, typ, ). Det första vi gjorde var att hitta på ett namn till gruppen och Anette kläckte omedelbart det namn som vi alla föll pladask för. Vi fick inte bara ett namn utan även ett motto – det ni!

Snille och smak – ett lag för främjandet av vetenskaplig och konstnärlig hundträning.

Vi fnissar fortfarande åt namnet och jag tänker ibland på Akademin och att vi inte är så långt ifrån dem som man skulle kunna tro. Vi är hängivna och passionerade och skickliga på det vi utövar – precis som de är! ;) Ibland kallar jag oss förstås, mycket ödmjukt, för Snillen med smak.

Minst tre ekipage i laget måste vara med på samma tävling för att resultatet ska kunna räknas i Lydnadsslaget. Och det tror jag vi har lyckats med två gånger. :) För sedan hände ju allt möjligt: En fick ett LP i klass två men var inte färdig för trean på länge än, en ville vänta länge med start i tvåan eftersom platsen inte var säker, en behövde få en annan känsla i tävlingssituationen, en ville inte tävla så många gånger i varje klass och så vidare.

Men det spelar liksom inte någon roll. För de är själva grejen – att vara i en grupp – som betyder något. Nu ha vi börjat lära känna varandra och varandras hundar så mycket att vi kan pinpointa varandras förbättringsmöjligheter, utmaningar och styrkor. Vi har börjat lita på varandra och kan varandra lite mer. Jag har ingen aning om hur länge den här gruppen kommer finnas som grupp – allting har sin tid – men just nu är den rolig och superbra för mig och jag känner mig priviligerad och glad att få omge mig med smarta, roliga, generösa nördar som vill samma sak som jag: Ha kul med min hund och komma långt med den!

IMG_4036IMG_0341Snille och Smak Nya Varvet 21 december (10)_MG_3015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anette och Eston, Åsa och Mio, Lena och Tassla, AnnaKarin och Perry.

Summa summarum: Bilda grupp med några du gillar! Boka in regelbundna träffar. Skaffa er en facebookgrupp. Peppa varandra hejdlöst. Hurra och vältra er i när någon i gruppen gjort en bra tävling. Analysera domarens bedömning in på småtimmarna på er gemensamma chatt. Lovebomba den som är moloken och besviken över att hen har strulat till det i sin träning eller på tävling eller – hu – har en sjuk hund. Skratta hejdlöst åt tokigheter som händer. Le åt de helt olika hundarnas fantastiska personligheter. Fika! Ät sushi! Gör överambitiösa kriterieplaner. Lägg upp små filmer på utmaningar som de andra får gotta ner sig i.

Kort sagt: Nörda er så mycket ni bara kan och ha KUL!!!