Den 11 oktober bestämde jag mig för att, efter en kurs med Siv S,  träna om Tasslas fjärr från att ha haft låsta bakben till att ha låsta framben. De första sex veckorna tränade jag varje dag. Alla pass var inomhus och de kunde vara mellan fem och femton minuter (fast inte i ett sträck förstås). Jag har haft ett litet uppehåll på några veckor i december och och över jul blev det paus men nu är jag igång igen.

Målet är att få poäng i fjärren när vi startar klass III om en månad. Där är vi inte riktigt än. Jag belönar fortfarande de allra flesta enskilda skiftena. Emellanåt låter jag henne göra två eller möjligen tre skiften i rad. Och ibland så gör jag en hel rad skiften utan belöning.

Det som jag mest arbetar med nu är avstånd. Nu är jag uppe i sex – åtta meters avstånd och igår drog jag till med flera skiften på rad på det avståndet.Så här gick det:

Bra tycker jag! Två små rörelser, i ett uppsitt och sista läggandet, men fram för allt gjorde hon rörelserna med bättre säkerhet än innan när jag gjort flera i rad. Jag upplever att hon kan bli lite osäker ibland så jag ha jobbat en del med peppiga belöningar och det har hjälpt. Lite synd att jag belönade vid just det sista skiftet kanske men, men, det var viktigt med en bra känsla här.

Nu tänker jag återgå till ”träna varje dag”-träningen igen och nu ska jag flytta ut träningen på andra platser i högre grad och öka avståndet lite till. (Fast inte båda samtidigt, jag kortar avståndet när jag tar nya störningar). Sedan ska hon bara klara av att göra den sist i en lång tävlingsmässig kedja också, så jag behöver flytta in den i kedjor också. Oj så skoj, ska bli spännande att se hur det går!

 

PS: Och ja, jag säger GUL vid stå från sitt, för jag behövde ett kommando som inte liknade något annat. ;) DS