Veckans kommando nummer sju, är inte ett nytt kommando utan istället har jag tränat lite på några av de kommandon som hon kan och växlat mellan dem för att verkligen få henne att lyssna på vad jag säger. Stimuluskontroll alltså.

Väldigt bra träning för en vovve som är snabb i både rörelse och tanke… Och jobbig! Det är ansträngande att tänka. Här var jag därför extra noga med att faktisk bara träna drygt tre minuter per pass och vi gjorde tre pass sammanlagt.

 

För övrigt har vädret gjort att jag inte varit ute så mycket och tränat på sistone. Det blir detaljer inomhus istället. Häromdagen upptäckte jag (då jag faktiskt var utomhus) att hon var väldigt orolig i högersvängs-träningen, hon hoppade ut från mig och ville inte komma så nära mer än någon sekund och bar sig jätteskumt åt. Jag avbröt träningen och gick in för att fundera och kom då på att jag hade mina prassliga regnbyxor på mig. Och vad hände sist jag hade det? Jo, jag trampade på Tassla i en sväng och hon blev otroligt upprörd. :( Så nu har jag fått backa till att stå helt stilla vid min sida igen och så ska jag ut och träna glada lekar med regnbyxorna på tänkte jag.

Jag har också tränat på att hålla i en träpinne utan att tugga (först leksak sedan pinne) och det har gått riktigt bra. Ska filma det snart tror jag.

Dessutom har jag undvikit hoppstå i några dagar :) och då har det nästan helt försvunnit från ligg, sitt och fot… :0)