Jenny och jag har börjat att utmana varandra i att lära våra hundar olika tricks, för att få upp vår träningsmotivation, bli bättre tränare och få vältränade och glada hundar som vill jobba med oss. (Man kan säga att vi just nu har hundar som utmanar våra träningsfärdigheter en smula, haha ).

Inom en viss tid, tio dagar tror jag det var första gången, ska jag lära Quling ett trick som Jenny valt och hon ska göra ett med sin border collie Lio som jag valt. Jag fick uppgiften att Quling skulle kunna backa framför mig frivilligt en meter, Lio skulle blåsa bubblor under vatten i 2,5 sekunder.

Den som inte klarar uppgiften får bjuda den andra på fika. (Ett rätt roligt ”straff” iofs).

Jenny ledde länge och jag hade dels ett motstånd mot att komma igång och när jag väl började så fanns det absolut ingen back på den där valpen. Fick lägga en godis mellan mina fötter och klicka för hur han efter att ha tagit den backade för att kunna titta upp på mig. Och stå nära en vägg så han inte backade i cirklar när han väl kom igång.

Men den här killen verkar vara sådan att det första träningspasset går halvkasst och jag undrar om han lärde sig någonting alls. Men redan pass två är han med på noterna. Det svåra var att inte fastna på ett visst avstånd. Och det var med nöd och näppe jag tillslut, några timmar innan deadline klarade av att få honom att backa en hel meter. På centimetern. :)

Nu har jag börjat med den nya utmaningen – att gå slalom mellan mina ben. Passar på att lära alla tre detta. Eller rättare sagt Totte kan det rätt bra så han får göra överkursen med många fler bågar. Tassla kan det inte alls men däremot är hon van att springa mellan mina ben för att inta fotposition, så det ska nog gå lätt.

Kul träning! :)