Hjälp! Jag har fått en valp som är helt manisk med att stoppa in saker i munnen OCH svälja dem.

Det är inte vad som helst utan tyg – helst strumpor, underkläder, nattlinnen, delar av mina klänningar, band av alla slag (inte bara BH-band), garnnystan och så vidare. Eftersom hon nu är lite större så lyckas hon faktiskt pressa ner en strumpa i svalget – och håller på att kvävas.

Idag kom husse ut ur duschen och då hade Tassla brutit sig ut ur sin inhägnad (köket) där inga farliga saker går att tugga på och fått tag på en strumpa (trots att vi numera lägger alla kläder och tyg osv någonstans där hon inte när dem). Den hade hon uppenbarligen faktiskt lyckats mer eller mindre svälja och sedan kräkts upp den tillsammans med lite mat och nu var hon  på väg att svälja den igen men husse lyckades förhindra det.

Saken var den att hon var väldigt stirrig och uppstressad och hade väldigt svårt att varva ner efter detta. Och sedan var hon helt utslagen av trötthet.

NU är hon sitt vanliga jag igen men vi är ju livrädda!

I går drog jag ut en del av mitt garnnystan ur halsen på henne – en fem decimeter lång tråd om jag halade upp ur halsen på henne!

Jag har aldrig träffat på en sådan manisk sväljare förut. Jag har träffat många valpar som stoppar vad som helst i munnen men det gör inte Tassla. Hon tar gärna saker på promenaden, bär dem en bit och släpper sedan. Det här verkar vara något annat än bara ”valp som stoppar lite av varje i munnen”.

Kan hon ha ont i halsen? Hon har kliat sig en del runt halsen på sistone – och det är inte öronen för de har vi precis behandlat för svamp och de ser jättefina ut. Det verkar inte heller var öronen hon kliar nu.

En annan trolig orsak är om hon har ont i magen. Då vill man ju gärna ha ner saker i magen, som lugnar. Men hon har ingen konstig avföring och hon får mat fyra gånger om dagen så magen är nästan aldrig tom.

Eller kan det bara vara så här och växer det i så fall bort?

Är det någon av er som har erfarenhet av detta?

Nu måste jag valpsäkra hemmet riktigt ordentligt för det här kan ju gå riktigt illa.