I går var vi hos akupunktören för en andra behandling. Han var nöjd med att Totte såg fin ut, till exempel att hans tunga var rosa och inte röd, att ögonens rosa del var just rosa och inte röd och han gillade min beskrivning av läget just nu. (Här kan du läsa en artikel om Daniel Kleen, som akupunktören heter).

Läget just nu är att penicilinkuren med Flagyl upphörde för drygt en vecka sedan. Redan dagen efter att kuren avslutades blev Totte lösare i magen igen. Magen har ju varit fin-fin sedan dag två på den tio dagar långa kuren. Jag pratade lite med näringscoachen om det och jag tog upp funderingen att Totte kanske behöver mer fiber i maten. Anledningen till att jag tror det är att Totte vid några tillfällen, när han varit sur över att ha blivit lämnad ensam lite för länge, ätit papper. Efter det har han varit väldigt fin i magen :o).

Alltså la vi till psylliumfrö i maten, som ju är fiberrika. Det gav omedelbart effekt och magen blev perfekt! Så det har den varit i en vecka nu. Men bara en halvdag efter att han fick fröna (jag visste inte hur mycket jag skulle ge så jag gav nog lite mycket först) så började Totte klia sig rätt ordentligt. Konstigt sammanträffande, tänkte jag. Inget sammanträffande alls, sa näringscoachen. De innehåller nämligen en del protein. Vi har redan tidigare varit inne på att Totte kan vara proteinöverkänslig (vilket protein har jag dock ingen aning om) och det verkar ju onekligen vara så.

Så nu håller jag på att experimentera med psylliumfröna, det vill säga hur lite jag kan ge och samtidigt få effekt men inte kli. Jag ger fröna torra, strösslar dem i maten, så att de sedan kan suga upp vätska i tarmen. Vanligt annars är ju att ge uppblötade frön för att smörja tarmen men här är tanken alltså att de ska ta lite av vätskan och binda den. Resultatet är fantastiskt fint bajs! :0) Vi är nere i en halv tesked frön per måltid vilket blir två teskedar per dag (Totte väger 12 kilo).

I övrigt har ju Tottes energi varit hög och fin i princip sedan förra akupunkturbehandlingen. Han har haft några dagar med lite trötthet men han har helt klart tagit några steg upp på frisktrappan. Men här måste man ju också väga in effekten av penicillinet som ju troligen sitter i fortfarande. Svårt att säga vad som är vad men det spelar heller ingen roll. Jag har två fokus; att kortsiktigt få ordning på akuta tillstånd (där olika former av medicinering kan vara bra) och att långsiktigt få balans och ordning i Tottes kropp och därmed tarm (och här hoppas jag på att kosten och akupunkturen ska ordna det).

Totte låter sig snällt stickas (det ska ju knappt kännas). I går satte akupunktur-Daniel sex nålar i bakbenen och på korsryggen, förra gången satte han åtta. Men eftersom han tyckte Totte verkade rätt så bra just nu så fanns det ingen mening med att ta i med det tunga artilleriet. Jag lägger Totte ner på sidan när han ska stickas men sedan får han resa sig upp och sitta om han vill. Nålarna sitter i knappt 20 minuter. Totte ser ganska snart rätt full ut, haha. Tydligen är det en vanlig effekt att blodtrycket sjunker lite och man kan bli lite groggy. Så man ska undvika att köra bil direkt efteråt. Så Totte lät mig köra hem igår, och det gick bra.

:O)