Totte har fått ett skov. Lyckan efter förra penicilinbehandningen blev kortvarig, tio dagar efter avslutad behandling så märkte jag hur han började sova väldigt mycket, ett tecken som tidigare betytt att han inte mår bra. Samtidigt som detta inträffade så lyckades Totte också knycka en halv macka med humus av mig – bara det kan ju sätta igång ett skov. Jag cirklade runt honom i några dagar och observerade alla tecken och tänkte samtidigt att det ju kan finnas andra orsaker till att han sover. Men så i torsdags blev han dålig i magen igen och det eskalerade så att han natten och morgonen till lördagen också började kräkas. Och han hade så ont.

Det är förfärligt när ens hund har ont. Jag vill bara kasta in honom i bilen och köra till närmsta veterinär och skrika GÖR NÅGOT!!! Men jag vet ju nu att det mest kostar massor pengar och ingen ny lösning finns att tillgå. Jag gav honom Andapsin (för magsäcken, ges vid magkatarr eller magsår) och efter någrar timmar kunde jag börja ge honom lite mat som han kunde behålla. Andapsinet lugnade ner det hela så mycket att han kunde sova lugnt under dagen och värsta smärtan släppte. Jag började också på en ny kur av Flagyl, samma penicilin som förra gången, för det är det enda som hjälpt för att häva halv-akuta tillstånd hitintills. Det hjälpte nu med.

På måndagen ringde jag direkt den veterinär som behandlar honom och berättade om vad som hänt. Hon är inte så förtjust i Flagylen eftersom den har en känd och ganska allvarlig biverkan: Den kan göra så att tårprodukitonen i ögat skadas och tyvärr kan det bli kroniskt med allt vad det innebär av riskt för sår på hornhinnan och daglig behandling med tårvätska resten av hundens liv. Ett symtom på att tårar inte produceras är att hunden får gojsiga ögon, liksom segt gojs som sätter sig i ögonvrån. Och vad har Totte haft problem med de senaste månaderna? Just det. Precis det.

Jag blev så trött när jag hörde det så jag höll på att tappa sugen fullkomligt.  Idag var vi och mätte tårproduktionen hos veterinären. Den var för låg. Värdet (vet inte vad det är för värde) skulle ligga på ungefär 15 och ena ögat hade 6 och det andra 10. Så nu har vi bytt medicin. Han ska nu börja med kortison. Jag har in i det längsta velat undvika kortison så det känns som ett nederlag. Min veterinär menar dock att vi ska ge en väldigt låg dos, han får dessutom en snäll sort (Medrol) och att biverknignar på hund oftast inte är lika stora som på människa. Nu ska jag börja försiktigt och se om vi behöver höja senare och om han tål det överhuvudtaget förstås.

Jag är just idag i läget att jag vill gå och lägga mig och dra ett mycket tjockt täcke över huvudet och inte stiga upp på ett bra tag. Men jag vet att det inte brukar kännas så särskilt länge, så det är bara att uthärda. Jag är bara så trött på det här.

Det bra då? I måndags konstaterades det att det finns valpar i magen på tiken som jag står i kö för en valp hos. Fyra kunde de se på ultraljudet. Så eventuellt är vi en liten bit närmare en ”syster” till Totte, hoppas det. I mitten på maj vet vi. Spännande naturligtvis även om min glädje och mina förhoppningar är grumlade just nu.