Här kommer en liten film om vad jag och Totte tränade på clinicen med Maria Brandel. Den träningen gav oss nya utmaningar, som jag delvis har kommit vidare i och dessutom filmat. Så det kommer mer film (ej upplagd på youtube än dock) som då heter Släppa på klicket.

 

Totte har föresten varit hos veterinären. Han behandlas nu för rävskabb, även om det troligen inte är därför han kliar sig (Dacke kliar sig inte) men för att utesluta det innan man gör en större utredning på eventuell allergi.

Luftburen allergi uppträder ofta i den här åldern men veterinären tyckte att jag redan nu skulle sluta med torrfodret som jag började ge en gång om dagen i början av sommaren. Han får färskfoder annars men det var så praktiskt i somras med torrfoder. + att det är gratis eftersom jag är sponsrad. Ironiskt nog kan han alltså vara allergisk mot det foder som jag går runt och gör reklam för, host host. Kliandet började ju då ungefär och har sedan ökat. Vi får se.

Blodvärdena var bra denna gång förutom ett högt värde kopplat till njurarna som vi skulle hålla ett öga på. Jag har inte märkt att han dricker eller kissar ovanligt mycket men han har varit orolig på sistone och vill ofta ut. Så jag ska lämna in ett urinprov. Och så väntar jag på svar på lite andra prover, så får vi se.

Totte är fortfarande värsta friskusen jämfört med Dacke så jag hoppas vi får ordning på detta snart.