Jag är på Öland en vecka för att få ro att skriva. Det vill säga jag skriver inte jättemycket utan jobbar med andras texter. Jag är redaktör för fyra böcker som mitt och Elsas förlag Klickerförlaget ska ge ut i år. Det är fantastiskt roligt – tänk att vi ska ge ut FYRA böcker bara så där!!!

havet2

Dock är inte detta något jag snyter ur näven precis. Varje text kräver sitt fokus och måste specialbehandlas. De fyra författarna är väldigt olika, både till skrivsätt och till vad böckerna innehåller. Jag älskar att jobba med text så detta är verkligen min grej!

Jag har med mig Tassla och vi har inkvarterat oss i den mest bedårande lilla stuga man kan hitta, placerad i byn Bläsinge på östra Öland.

stugan

Min värdinna har en agilitybana på tomten – som en extra bonus. Den har vi tränat på ihop med en bekanting som kom hit och coachade mig i agilityn. Vilket privilegium! Hon är ett sådant där ess ni vet – och jag har typ allt att lära. Tassa har tränat agility två gånger i sitt liv, men ja hon är såklart en superbegåvning även på detta. ;) Och jädrar vad snabb hon är, jag har inte en chans att hinna med. Vi lärde oss att göra wraps. :) Kombin att allt går så fort och att man måste tänka en massa samtidigt är skitsvår!

tunnel-2

Jag har fått massor gjort – OCH så har jag samtidigt en väldigt trevlig och social vecka med massor hundträning. Jaktträning, lydnad och agility har stått på schemat. Hundvärlden är fantastisk! Jag har fått ett GALET stort nätverk genom den. Denna veckan har jag träffat och tränat med folk som jag egentligen inte känner särskilt väl men där det bara är superlätt att ställa frågan ”ska vi träna ihop” och så gör man det.

Att vara här är också semester. Från vardagen och ”verkligheten” hemma. Jag har haft mycket tanketid. Vissa saker lägger sig på plats i huvudet. Jag står inför omvälvande förändringar i mitt liv vilket bland annat innebär att jag ska flytta. Jag får en valp i sommar! Det är läskiga OCH roliga och spännande saker på gång.
havet

En sak som jag haft tid till är att börja blogga igen, efter långt uppehåll. Jag hoppas jag kommer ha tid att göra det mer, eftersom jag tycker det är så kul med skrivandet. Jag har jobbat för mycket det senaste året, och så vill jag inte ha det. Ja ska försöka blogga oftare men skriva kortare texter. Och jag hoppas jag hinner filma lite mer – för det vet jag att många som läser bloggen tycker är kul.

En sak som är bra med att jobba med böckerna är att vissa av dem ger mig otroligt stort träningssug. Efter att ha ägnat tolv timmar åt en text som handlade om fotgående gick jag häromdagen ut och tränade uthållighet i fotgåendet. Jag kastade mig ut och gick inledningsvis ett 3,5 minuter långt fritt följ utan belöningar. Det gick otroligt bra! Efter det blev det fest: