Jag fortsätter att surfa på de goa känslorna och de fina bitarna så lång tid som möjligt! :) För snart måste jag lägga upp nya planer och kavla upp ärmarna och fokusera på de utmaningar Tassla och jag har, som jag helt eller delvis vill komma till rätta med eller förbättra avsevärt till vår nästa start. Och då behöver jag vända och vrida på allt som kan bli bättre. Vilket är superkul men det är allt lite skönt att få vältra sig lite i det som faktiskt är bra också!

Så idag blir det en glimt från tävlingen med Elsas Diesel aka Disco. Jag hade henne tio dagar för några veckor sedan och nu över helgen. Dessutom en helg dessförinnan. Det är det vi har tränat ihop. Jag hade en galen tanke om att få till både fjärr och vittring men det gick inte. Båda de momenten är ju moment som behöver tränas över tid. De behöver mogna och mängdtränas. Jag chansade på båda på tävlingen och nollade båda, föga överraskande.

Resten var ju inte så svårt ;). Disco är ju en grym apportör, har massor fina grunder och framför allt har hon en sådan där underbart härlig utstrålning som vissa golden har.

Det som var det roliga och utmanande för mig var att lära mig henne, att hitta ett språk som funkade och att damma av hennes lydnadsträning som fått ligga i träda i många år till förmån för jakten. Första gången vi gick fot ihop var helt svajig. Vi krockade i svängarna, hon fattade inte mina signaler om vad som höll på att hända och så vidare. Från det till detta:

Nu försöker jag peppa Elsa att ta upp lydnaden – det är ju slöseri på en sådan trevlig hund att inte tävla i det. Tack för att jag fick låna henne Elsa!