I förra veckan var jag en sväng hos bästa Maria och fick lite hjälp med min och Tasslas träning. Jag hade skrivit en lista på utmaningar som vi har i träningen just nu och sedan visade jag helt enkelt upp allting och fick massor bra förslag på hur jag kan gå vidare. Vi kom vidare i allt! Dessutom fick jag förstås tips på allt möjligt annat som jag inte sett själv. GULD VÄRT! Nu är vi superpeppade och jag har glömt min dåliga träning förra veckan.

En sak som jag tänkt på efter de här träningsdagarna är hur bra det är att titta på riktigt skickliga hundtränare när de tränar. Det ger så mycket tankar och input till ens egen träning. Och så klart en massa nya idéer. Jag funderar på att anordna någon slags workshop/clinic med några riktigt duktiga ekipage, som kan visa lite av sina viktigaste knep i träningen. Vore inte det kul? Vet inte hur genomförbart det är men jag hade i alla fall velat gå. :)

En annan sak som jag tänker på nu är hur mycket jag och Tassla behöver komma ut och träna i tävlingslika miljöer. Vi åkte iväg och tränade på en plan där det precis tävlats och det är verkligen så mycket svårare att träna i den doftmiljön. Om 20 hundar startat från en och samma fläck vid fotgåendet till exempel, så kan jag lova att det doftar VÄLDIGT mycket i en hundnos. Jag ska verkligen försöka ge mig ut på tävlingar och träna i höst. Det är bra bara att hänga i miljön, värma upp på parkeringen och så vidare. Men ännu bättre att träna på planen efter att tävlingen är slut.

Nu har jag spanat in vår första elittävling. :) Den blir i november, inomhus i Göteborg. Det ser vi fram emot! Med lite skräckblandad förtjusning. ;)