Vilket hundår vi har haft!

Fullt med roliga kurser hela året och tänk vad mycket vi lärt oss både jag och Tassla men också Totte som börjat nosa på agilityn. Tassla fick starta klass I dagen innan hon blev ett år och vi blev uppflyttade till klass II även om känslan var gräslig och jag var superstel och nervös.

Snille och Smak Nya Varvet 21 december (3)

Men jag är glad över hur bra jag kunde förbättra känslan till nästa tävling då jag ”träningstävlade” genom att hoppa över platsen. Känslan var superfin och jag var avspänd och kunde nästan gå utan att luta… ;)

Vår ”riktiga” debut i klass II gjorde vi i 27-gradig värme i Kungsbacka. Jag hade verkligen ingen aning om hur hon skulle funka i värmen men med regelbundna duschar fram till start så verkade hon helt opåverkad! Och vi blev uppflyttade igen.

Snille och Smak Nya Varvet 21 december (9)

Sedan gjorde vi ett helt oplanerat och otränat vattenprov i jakten och det gick förstås inte vägen, eller jo, vi klarade det enkla med nöd och näppe men inte det svåra. Föga förvånande för vi hade ju inte tränat men som sagt, det var en chansning.  Hur som haver kunde vi starta Nybörjarprov B och det var ju superkul! Ett kvitto på hur träningen gått så här långt. Bra, uppenbarligen, då vi fick 43 poäng av 50 möjliga. ;) Jag kunde inte varit nöjdare tror jag. Tassla var superfin och jobbade så fint, så fint.

Snille och Smak Nya Varvet 21 december (7)

Tottes år har mest handlat om att försöka trappa ner kortisonet. Under åtta månader har vi trappat ner 0,5 mg i månaden och är nu nere i 1 mg, där vi legat ett tag. Varje steg ner har märkts på honom men han har också hunnit hämta sig innan jag tagit nästa. Nu ber jag till alla gudar i universum att den sista biten ska kunna tas bort. OCH att vi ska kunna göra allt det där roliga som jag längtar efter att få göra med honom. Lite har vi ju gjort i år ändå, lite agility, lite lydnadsträning och lite spår. I lydnaden får Totte träna ungefär det som Tassla tränar. Hans favorit är vittringen och han är väldigt säker på den.

Snille och Smak Nya Varvet 21 december (4)

I år har jag också börjat att hålla kurser igen, efter flera års uppehåll. Två kurser har det blivit – det otroligt roliga spaniellägret ihop med Catta och nu på hösten hade jag värsta peppiga valpkursen med ett härligt duktigt fågelhundsgäng. Jag tänker fortsätta med några kurser även nästa år och med att ta privatelever, om jag får vara frisk förstås.

Snille och Smak Nya Varvet 21 december (6)

Jag gläds också åt att ”Apportering till vardag och fest” har gått så bra och blivit så omtyckt! Vi har nu både gjort e-bok och ljudbok (precis klar!) av den och den håller på att översättas till engelska för att under nästa år ges ut i USA och England.

Snille och Smak Nya Varvet 21 december

Jag är så glad för både Kolasnöret och Lakritsråttan och det här året har varit otroligt roligt och kanske ska nästa bli ÄNNU roligare! Önskar bara att det fanns fler timmar på dygnet så jag hade tid att göra ännu mer roliga hundgrejer… :)

PS: Alla superfina foton i det här inlägget togs häromdagen av min träningskompis Anette Lindgren när vi tränade. Tack! DS