Jag försöker träna platsliggning och vittring lite varje kväll hemma i vardagsrummet just nu.

I går när jag tränade vittringen så hade jag lagt pinnarna på golvet, trots att jag påmint mig själv i min förra film om att jag skulle lägga dem på en matta (hrm). Resultatet blev att hon verkligen puttade runt pinnarna som gled fint på parketten och hon snubblade över dem och trampade på dem och försökte markera både med nos och tass… hoppsan hejsan! Jag lät henne markera samma pinne några gånger bara för att klicka endast för nosmarkering och fick i princip bort tassen då i alla fall.

Idag lade jag pinnarna på en matta för att se om det skulle bli lika mycket puttande. Men det här tyckte jag (ur putt-synpunkt) gick bra.

Väldigt intressant att se hur hon försöker olika saker och hur hon fort som 17 verkar tro att om en pinne legat flera gånger på ett visst ställe så är det nog placeringen av en pinne och inte pinnen med doft som är det som gäller…

Men hon har inte lärt sig det här än, så vi behöver nog bara lite fler repetitioner. Jag tror jag ska börja loggföra, det är ett typiskt tillfälle då det är användbart.