Häromdagen märkte jag att Totte höll väldigt slappt i apporten. Han sitter liksom med halvöppen, slapp mun, det ser väldigt roligt ut. Men är fel fel fel :).

Så där höll han i början när vi tränade att hålla i apporten, men jag fick bort det genom att träna mycket kamplek (där hunden ju måste hålla stenhårt) och i leken gå över till att hunden ska hålla allt längre stund medan jag drar, släpper, petar på apporten och succesivt länger tiden då han måste hålla hårt i den.

Det artade sig och han höll fint. Men så har jag inte tränat det alls på länge och det är bara att inse; det tar tid att få ett beteende som hunden inte har ”gratis” stabilt och uthålligt. Man måste repetera!

Så nu får vi gå tillbaks till hållaträningen. Vilket inte gör mig något alls, apporteringstäningen är urkul tycker jag. Den innehåller så många olika delar.

Och den är ju en tungviktare i tävlingssammanhang, rätt utförd ger den höga poäng.

I jakten är apporteringen halva grejen och det är väl därför Elsas apporteringskurser för retrievers  alltid är fulltecknade och har väntelista. Utom den som startar i Göteborgsområdet den 31 augusti. Där finns det fortfarande platser kvar – så skynda skynda!