Nu är det klart! Min flock utökas i juni med en valp från danska kennel Hunterfull. Det blir en brun hane (jo färgen spelar roll ;) ) som kommer döpas till Hunterfull Quling.

_MG_2560

Jag vet inte än vem av dessa två det blir men det får framtiden utvisa. Jag är särskilt nöjd med att köpa hund från en uppfödare som har samma värderingar som jag i träningen. Jag har sett ”kennelpappan” Flemming träna med sina hundar, han har till och med varit med på en av mina kurser i Danmark, och både Flemming och hans fru har ett uttalat positivt träningssätt.

Jag vet att de kommer stötta mig i att få fram en bra jakthund och att de kommer välja en valp som passar till mina syften – som främst handlar om att få en rolig hund med mycket tryck som jag kan starta jaktprov och jaga med.

Qulings mamma är agilitychampion och heter ”Iq” eller Ah-Tib’s Dana:

12829404_999301700144818_6372837234232461981_o

AH-TIBs DANA Aug 2012 005

Pappan är ”Spikey” eller Maesydderwen Scout som han heter i stamtavlan:

spikey

Jag har sett två av Iqs avkommor jaga och båda var väldigt trevliga, bra tryck och otroligt följsamma och lyhörda. Spikey är pappa till favoträningskompisen Lisas Bonnie och henne känner jag ju väl. Hon har ett jättehäftigt tryck i söket. Jag har bara sett Spikey på film men han är ju otroligt showig och det är lite den hunden jag letar efter – en med mycket tryck och fart.

Jag vill utvecklas som tränare och då vill jag inte ha en kopia på Tassla, som jag älskar att träna med och som jobbar jättefint och balanserat men med ett lite lägre tryck i söket.

Så, jag tror jag kommer få en hund med mycket fart helt enkelt – och det ska bli kul att testa det! :)