Idag har vi träningstävlat på hemmaplan! Bra för självförtroendet! ;)

Tassla gick väldigt jämnt – det är ju detta jag sliter med – att få till en jämn helhet. Hon gick jämnt och OTROLIGT bra i mycket. En av de bästa träningstävlingar vi gjort tror jag. Visst hade vi missar och jag hade nollat några grejer MEN det NÄRMAR sig så sakteliga något som kan bli kanonbra.

IMG_4767

Vårt fria följ är nu med lite hjälper (DK i högersvängar och mycket stöd i stegförflyttningarna) riktigt okej. Jaja, för att vara oss alltså! ;) Det blir jämnare! Idag hade hon helt underbar, glad och säker attityd.

Z:at blev första skiftet fel, jag gjorde om och gav mycket hjälp så det blev rätt sedan. Väldigt roligt är att jag ökat tempot rejält i Z:at nu och hon klarar det riktigt fint. Bara lite till som saknas för att alla skiften ska bli rätt i en kedja nu.

Inkallningen kan jag inte göra stoppet i utan target och även då har hon svårt att stanna. Så fort jag kommer ut  på rätt avstånd så springer Tassla GALET fort. Inte en chans att hon kan stanna i tid … Vår största utmaning.

Rutan var näääästan perfekt, hon hamnade lite för långt ut på kanten mot mig och hade en tass utanför. Jag släppte igenom det för hon hade så himla bra fart och riktning.

Dirigeringsapporteringen löste hon också – som vanligt – men jag måste fortfarande träna mer på att hon ska stå och vänta på kommando och titta på mig. Hon är otroligt rolig när hon står och vänder på huvudet åt olika håll för att se om det utlöser ett ”ja” från mig… Fantastisk fin fart ut och in även om konskicket var lite tveksamt.

Metallen var klart godkänd och hon tappade den inte – hon hade fått leka lite med den lite innan och det tror jag gör att hon håller lite bättre.

Vittringen var URBRA i fart ut och in och INGET tugg!!! Hurra! Däremot nosade hon över pinnarna två gånger vilket ju hör till ovanligheterna.

Fjärren var också URBRA och jag gjorde hela utan annat stöd än mina ”bra”. Lite, lite osäker såg hon ut på sista skiften men hon gjorde de korrekt. En gång väntade hon inte på mitt kommando så även här behöver vi träna på att bara vänta.

Åh vad jag är tävlingssugen!!! Sommaren närmar sig med stormsteg men jag vet inte om vi kommer kunna tävla så mycket som jag hade velat – för jag tänker helt enkelt inte tävla om jag inte känner att Tassla är trygg i gruppmomenten.

Idag blev det strul när vi skulle ställa upp för sittande i grupp. Jag ställde upp på fel ställe och när jag skulle byta plats med hanhunden bredvid så gick vi nästan på varandra och den andra hunden sprang fram till Tassla och nosade på henne. Hon blev väldigt upprörd och sa ifrån vilket fick en annan hane att börja gruffa så det höll på att bli slagsmål mellan killarna … Olyckligt. Jag försökte peppa Tassla och belönade henne en del och hon satt fint ändå – det var bara det att hon hade PIPIT! Det hörde inte jag från där jag stod. Det har ALDRIG hänt förut. :( När jag kom åter så skakade hon. Det gör hon när hon är hög i förväntan eller stress eller om hon fryser. Något sa mig att det inte handlade om vädret idag …

Jag bestämde mig ändå för att göra platsen men jag belönade massor och gömde mig bara några sekunder i taget. Rätt beslut, för på slutet var hon så trygg att hon la ner huvudet och såg helt cool ut.

Jag måste träna mer ännu mer fokus på störningar och trygghet i gruppmomenten. Det är viktigast just nu. Men vilken bra känsla vi har i allt det andra nu, hur kul som helst!

Lite förvånande faktiskt – för i helgen har Elsa o jag varit och hållit jaktkurs i dagarna två och det har varit full rulle och mycket att tänka på för Lakritsråttan. Men det var tydligen en bra uppladdning! Tvådagars jaktkurs och sedan lydnadstävling är kanske ett bra recept? ;)

IMG_4749

Disco och Tassla kamperade ihop i helgen och sken ikapp med den magiska omgivningen i Värmland.

Tassla passad även på att premiärsimma …IMG_4751Lite för kallt om ni frågar mig …