Japp, snart är det äääntligen dags för vår elitdebut. Sooom jag har sett fram emot den!

Jag tokade till det häromdagen och anmälde mig till en tidigare träning än den som jag först ställt in mig på och ska nu till Halmstad hundarena om drygt en vecka (GULP!) och göra debuten. Jag kunde inte låta bli att anmäla mig dit! Dels är deras arena så himla fin och dels är upplägget på tävlingen superrolig.

Det är två ringar och omkastad momentordning (hemlig, vet den inte än!). Jag älskar det upplägget, så roligt! Förhoppningsvis slipper jag börja med fotgåendet då, som fortfarande gör mig nervös (ja, ja jag SKA jobba bort den känslan jag lovar!). Men fram för allt så blir det så många roliga svar på ens träning när momenten kommer på olika sätt. Jag försöker verkligen variera i vilken ordning jag gör momenten i på träning men det blir ju helt annat på tävling ändå. Hur blir fjärren efter två fartmoment i ny miljö till exempel?

Det enda som inte kändes hundra med Halmstad var att vi inte är helt framme med gruppmomenten på okända platser. Tassla kan fortfarande bli lite osäker om vi går rakt in på en ny plats och gör dem. Detta måste vi träna på ordentligt hela våren. Men på Göteborgs hundarena är det ju inga problem – det är ”hemma” för Tassla. Jag tänkte kanske hoppa över gruppmomenten i Halmstad för jag vill inte att hon ska ha fel känsla. Men så kom PM:et häromdagen och vi fick jordens present; gruppmomenten går sist! Så himla bra! Så nu kan vi vara med ”på riktigt”. Det ska bli superkul.

Jag tycker nog vi har en hyfsad formtopp nu. Inte som i höstas men mycket är rätt bra. Det finns helt klart osäkerhetsfaktorer och lite känns det som att vad som helst kan hända … :) Jag har inga mål i stil med ”poäng på allt” denna gång utan det är mest känslomål och så har jag några delmomentsmål. Ett mål är att klara vittringen utan tugg i ingången till exempel. Men viktigast är rätt känsla och det betyder att jag vill ha rätt känsla hos Tassla i alla moment. Ingen osäkerhet och ingen hysteriskt uppjagad känsla. Inte galenskap när det ska vara lugn och vice versa. Det får hellre bli lite för lugnt i vissa delar så att hon klarar av att lyssna på mig hela vägen. Ett annat mål är att jag ska klara att sköta alla mina uppgifter enligt planen. Inget slarv! Bara sopa för Tassla så hon klarar av att genomföra hela programmet med en bra känsla. Men överordnat är att vi har kul förstås!!!

Och det är jag faktiskt rätt säker på att vi kommer ha! :)