Ok, jag förstår om ni håller på att dö av tristess av mina blogginlägg för tillfället, men jag hoppas snart vara lite mer igång i alla fall.

Till dess kommer en fjärrfilm till. Nu på ett enda oredigerat träningspass utan target, drygt två minuter långt. Jag har börjat stå upp och banta bort hjälper. Jag varvar med att ha hjälper och att ha händerna längs sidan. Svårast än så länge är ligg från sitt. Uj vad svårt.

Men hon är en stjärna, det måste ni väl hålla med om?

Nu har jag dock stött på problem. Helt självförvållat. För jag har behållit vissa kommandon från fjärren med låsta bakben. En dum chansning – trodde att det skulle gå att programmera om henne och det har ju funkat på nära håll med extra hjälp (min hand som gör ett omvänt lockande). Men så fort jag tar ut avstånd och säger ”res” så kommer det gamla beteende fram, dvs låsta bakben.

Jag bytte därför raskt kommandon idag (suck då måste jag gå tillbaks till den där trista gnugga-in-kommando-och-rörelse-nivån-igen). Mina kommandon just nu:

Sitt från Ligg = Fram

Stå från Sitt = Gul

Sitt från Stå = Sitt

Ligg från Sitt = Fäll

Stå från Ligg = Stå

Ligg från Stå = Fäll

Tänkte att det skulle hjälpa att ge ett kommando som ”gul” som skiljer sig så från alla andra kommandon så det säkert inte kan bli missförstånd. Egentligen skulle jag kanske byta ut sitt från stå också men det har inte varit några problem med det skiftet direkt och jag hade ”upp” på min förra fjärr.

Just nu är min signal med handen i skiftet stå från sitt det som är allra tydligast. Egentligen så skulle jag bara kunna ha en tyst signal om jag vill men jag tänker att den behöver vara ganska tydlig så hon inte missförstår den på långt avstånd. I den bakbenslåsta fjärren så hade jag en mängd rörelser också, nu måste jag fundera på hur jag ska byta ut dem och till vad.