Vilken helg det har varit! Så många bra saker.

Det allra bästa av allt kanske var att jag lyckades, för första gången någonsin, kalla in Totte på en springande katt. Åhå vad nöjd jag blev när han vände och kom, på mitt första kommando! Tack o lov hade jag massor av godis i fickan och jag slängde ut allt på marken till honom och jublade i en kvart efteråt. Han blev så peppade över det att han sedan gick fot hela vägen hem :0).

Näst bäst var att i fredags flyttade Elsa, Diesel och Ludde in (för att stanna över helgen) och Tassla har fått umgås med valpälskande farbror Ludde hela helgen. Han är nog världens snällaste hund.

 

Ganska snart vågade hon gå (!) på honom när han låg ner (hon klev upp på hans rygg och kanade ner för hans mage :0)) och till slut vågade hon sova med huvudet i hans tjocka, mjuka päls.

Jag tror att Tassla är lite blyg, och tycker att andra hundar inledningsvis är lite läskiga. Eller väldigt läskiga. Så jag tänker med omsorg välja de hundar som hon får träffa så att hon får många riktigt bra upplevelser av andra hundar. Första mötet med Totte var en katastrof. Vi kom till hundvakten och hade med oss Tassla. Först gick jag in och hälsade och gosade med Totte, sedan kom husse med valpen. Totte var jätte glad och nyfiken och jag mitt dumma nöt satte ner Tassla alldeles för fort på marken, varpå Totte studsade fram och valpen blev så rädd att hon försökte gömma sig och skrek när jag tog i henne.Vi fick börja om med Tassla i mitt knä och sedan vågade hon sig ut efter ett tag  men då hade Totte upptäckt att hon var ur-äcklig så det blev liksom aldrig något möte.

När Ludde kom hit fick de först hälsa på varsin sida om ett galler, sedan lät vi dem vara tillsammans och Ludde lät Tassla bestämma när hon ville komma fram <3.

Dessförinnan kom även nio månader unga healern Perry med matte AK och lillmatte K på besök. Då fick de båda vovvarna sitta i varsitt knä tills de spanat in varandra så mycket att Tassla vågade sig ut på gräsmattan. Det slutade med att de lekte men det fick vi avbryta för Perry försökte spela fotboll med Tassla… tack o lov så verkade det inte bekomma henne men jag vill ju förstås inte att hon ska skada sig. (Helst hade vi velat ha lite valpkompisar i samma storlek, jag får väl göra en efterlysning.)

Den här underbara bilden tog AK på Tassla:

De vuxna hundarna fick sedan umgås lite som dem ville och då blev det lite mer röj.

Jag tycker absolut inte att alla hundar måste hälsa och umgås – det är nog mest en projektion från oss ägare, vi vill att alla ska umgås med alla – men jag vill att det ska vara avspänt och lugnt när de väl får umgås. Elsas och mina hundar får alltid vara tillsammans och de är jättecoola med det, de får inte leka inomhus utan där har vi lärt dem att slappa ihop. När vi är ute och tränar och promenerar kan de ligga eller sitta bredvid varandra utan att ägna varandra så mycket uppmärksamhet men de kan också springa i hop och leka på gräsmattan. Så vill jag ha det med mina vänners hundar i möjligaste mån. Avspänt liksom.

En annan bra sak är att jag var och köpte en bur till valpen i fredags och efter det så sover hon i den. Det går jättebra. Den där buren ingår i en större plan, jag ska ta och berätta om den planen en dag :0).

På tal om bur så klev Tassla också, mycket försiktigt, in i Tottes bur och satte sig intill honom vid ett tillfälle under helgen. Jag peppade Totte  och han valde att ligga kvar i säkert flera minuter :0). Sedan gick han ut. Hon vill så gärna vara nära honom. Och han vill så ogärna vara nära henne… Men de låg rygg mot rygg på stenplattorna i solen i dag, en kort stund, och vid ett tillfälle så satte sig hon mellan hans framben utan att han flyttade sig. Så det blir långsamt lite, lite bättre… :0)

Avslutningsvis en stilstudie på Tasslas favoritsysslesättning; att dyka ner i rabatten från trappan:

Jag har skaffat mig en rejäl fotoutmaning i och med den här hunden. Att fota svarta hundar är apsvårt. Just nu är allt annat i omgivningen alldeles för ljust för att man ska kunna se henne alls…