…och hon har bott i vår familj i två veckor.

Vi har gjort en massa kul sedan hon kom; träffat andra hundar, varit i stan, gått på promenad i koppel, träffat en massa tvåbentingar som vill klappa, bekantat oss med dammsugaren (inte konstig!) och gräsklipparen (sjukt läskig!) hittat rutiner för sova, leka, kunna vara bakom galler fast brorsan inte är det och så vidare.

Hitintills har hon varit jättebra på att kunna vara instängd i buren eller bakom kompostgaller, och hon slappnar fort av när hon kommer in i buren. Vi bär runt en del på henne och gosar förstås, men hon är inte alls lika gosig som Totte var; hon bits mest :0). Hon verkar ha lite humör också så det är mycket hantering som gäller.

Sedan så har vi faktiskt tränat också. Det är ju dumt att inte använda en del av denna härliga valpenergi till inlärning liksom ;0). Vi har tränat inkallning, apportering, att inte springa efter grejer förrän matte sagt ”ja”, sitt, varsågod till matskål, handtargets, byta leksak och springa runt en spann. Våra träningspass är korta, korta. Ibland två minuter och högst tio. Jag tar paus efter sex klick, leker eller gosar och sedan kör vi sex klick till.

Jag har fått en hund med många goda egenskaper, känns det som. Det känns liksom löjligt lätt (HAHAHA det här kommer jag säkert få äta upp om några månader). Men hon har verkligen en massa bra egenskaper som det ska bli roligt att förädla.

Här kommer en film på lite av det vi har gjort under våra första två veckor ihop: